Friskvårdsbidrag, vad gäller 2024

Friskvårdsbidrag är en förmån som du kan erbjuda dina anställda. Friskvårdsbidraget ska vara kopplat till motion och annan friskvård och bidrag får vara upp till 5 000 kronor som en skattefri personalförmån.

Från och med 2022 får arbetsgivare ge upp till 5 000 kronor per anställd och år i friskvårdsbidrag. Detta belopp är skattefritt för både arbetsgivaren och arbetstagaren.

Friskvårdsbidraget kan användas till olika former av friskvård och friskvårdsaktiviteter. Exempelvis gym- och träningskort, gruppträningspass, massage, friskvårdskurser, simhall- och badhusbesök, samt olika idrottsaktiviteter som fotboll, tennis, golf, etc.

Det är viktigt att notera att friskvårdsbidraget endast kan användas till aktiviteter som främjar hälsa och välmående.

På Skatteverketshemsida kan du LÄSA MER om vad som gäller.

Fler tips

Du kanske också gillar